Pridružite se nam:
Iskalnik:
 

O predsedniku

Rado Pezdir | Predsednik Društva za pravno državoRado Pezdir je tisti magister ekonomije, čigar predavanja so vedno dobro obiskana. Je tisti sodelavec Financ, ki s prodornimi kolumnami učinkovito razburja slovenske politike. In je tisti predsednik Društva za pravno državo, ki je poskrbel za povračilo stroškov preplačane elektrike in provizij za dvig denarja na bankomatih.

Rado Pezdir: Slovenija je država mrtvih institucij, molčečih regulatorjev in papirnate zakonodaje. Morda smo Slovenci res daleč od pravne države, pa vendar nam je lahko vsaj delno v uteho, da se lahko zanesemo na takšne in drugačne Robin Hoode; na borce za pravico oziroma na dobrodelneže, ki imajo posluh tudi za skromne stvarnosti malih ljudi. Tako lahko, kljub sodnim zaostankom, tajkunskim prevzemom, problemom brezposelnosti, nesmiselnim referendumom in vsem drugim težavam, ki (trenutno) pestijo naš sistem, zremo naprej – v upanju na svetlejšo prihodnost...

Magistriral je iz ekonomskih znanosti na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani in je habilitiran asistent za področje ekonomike. Sodeloval je pri večjem številu ciljnih in temeljnih raziskovalnih programov ter svetovalnih projektih za gospodarstvo. Poleg objav v ssci indeksiranih znanstvenih ekonomskih revijah je izdal tudi knjigo o tranziciji v Sloveniji z naslovom Slovenska tranzicija od Kardelja do tajkunov. Rado Pezdir je tudi stalni kolumnist poslovnega časnika Finance in partner na Inštitutu za ekonomske raziskave v zdravstvu. Področja njegovega raziskovanja obsegajo ekonomsko filozofijo, zdravstveno ekonomiko, ekonomiko tranzicije in matematično ekonomijo.

Oglejte si tudi

Zadnje dodane novice

Ogled arhiva vseh novic >>
© 2011 Društvo za pravno državo - Vse pravice pridržane