Pridružite se nam:
Iskalnik:
 

Predstavitev društva

Dobrodošli na straneh Društva za pravno državo!

Društvo je bilo ustanovljeno leta 2010 v Ljubljani, kot civilna iniciativa štirih pobudnikov pod imenom Društvo za vračilo preplačane električne energije.

Ustanovitelji društva so:

  • Rado Pezdir, ekonomist in predavatelj,
  • Rok Šonc, diplomiran pravnik,
  • Leo Oblak, ustanovitelj in direktor radijske mreže Infonet media,
  • Nataša Matoz, ekonomistka in predavateljica.


Predsednik društva je gospod Rado Pezdir.

S tem se je tudi začela naša zgodba o boju za pravno državo. Po zmagi proti »elektro kartelu« in bančnemu kartelu se je društvo preimenovalo v Društvo za pravno državo.

V času od ustanovitve našega društva smo pridobili mnogo izkušenj ter spoznali veliko zgodb in težav številnih posameznic in posameznikov. K društvu je med našo najbolj odmevno akcijo vračila za preplačano elektriko pristopilo mnogo prostovoljcev in donatorjev s pomočjo katerih društvo tudi posluje. Prejeli smo tudi na stotine predlogov, kaj bi kot društvo še lahko storilo, in vsi ti predlogi so imeli skupni imenovalec – zahtevo po državi, kjer smo pred zakonom vsi enaki. Ti predlogi bodo osnova za nadaljevanja dela društva, zato vas naprošamo, da predloge še naprej pošiljate. Vsako vaše mnenje in predlog sta za nas dragocena usmeritev, kako lahko izboljšamo vsakdan državljank in državljanov Slovenije. Menimo, da je bilo apatije in nemoči v 20. letih samostojnosti Slovenije dovolj.

Bodite tudi vi tisti, ki verjame v boljši jutri in želi spremeniti svoje življenje in življenje vseh državljank in državljanov na boljše.

Leto 2010, prvo leto delovanja

Društvo je bilo ustanovljeno z namenom, da se od elektrodistributerjev doseže povrnitev nezakonito zaračunanih stroškov porabe električne energije vseh državljanov. Akcija se je začela izvajati v mesecu juliju 2010 po vsej državi z zbiranjem pooblastil za zastopanje. Prejeli smo več kot 74.000 pooblastil. V sodelovanju s pogodbeno odvetniško družbo je bil dosežen želen rezultat. Društvo je po uspešno zaključeni bitki proti elektrokartelom izpeljalo aktivnosti, povezane z vračilom nezakonito zaračunanih provizij bank pri dvigu denarja na bančnih avtomatih svojim komitentom. Tudi slednja akcija je bila uspešna.

Oglejte si tudi

Zadnje dodane novice

Ogled arhiva vseh novic >>
© 2011 Društvo za pravno državo - Vse pravice pridržane