Pridružite se nam:
Iskalnik:
 

Mobilna telefonija

Datum objave: 06-03-2011

Spoštovani,

Skoraj ga ni Slovenca, ki danes ne bi uporabljal mobilnega telefona. Brez njega si ne znamo več predstavljati vsakdana, čeprav smo 15 let nazaj brez teh telefonov krasno shajali. Pa da ne bom preveč dolgovezil o zgodovini mobilne telefonije (ki jo večina od nas dobro pozna) bom prešel kar takoj k bistvu, problemu ali, če hočete, predlogu.
Par let nazaj so nam naši mobilni operaterji omogočili, da prenesemo svojo številko na drugega operaterja. Vse lepo in prav, vendar se tu pojavlja problem. V zadnjem času nas obsipavajo z raznimi ugodnimi paketi (npr. povezani33, 10zame itd...), kjer nam praktično poklanjajo klice v lastno omrežje ali pa ti klici stanejo precej manj od klicev v tuja omrežja. Seveda nam zagotovijo tudi določeno število brezplačnih minut v svoja omrežja. Ko pa enkrat presežeš te minute, ti obračunavajo po obstoječem ceniku. Vzemimo npr. Mobitelovega uporabnika, ki ima enega od paketov. Pokliče svojega prijatelja na Mobitelovo številko, ki jo ta njegov prijatelj uporablja že več let. Ker je prepričan, da kliče v Mobitelovo omrežje po ugodnejši tarifi, si privošči mnogo daljši pogovor, kot če bi se zavedal, da je ta njegov prijatelj pred kratkim zamenjal operaterja in da je prenesel številko. Na koncu meseca pa se ob pogledu na račun, zgrozi...
Kar želim predlagati je to, da mora uporabnik nujno vedeti, v katero omrežje kliče. Prej smo vedeli, koga kličemo, saj smo videli njihovo številko in vedeli, da če je nekdo 041 je mobitelov, če je nekdo 040 je simobilov itd...zdaj tega ne vemo in nevede plačujemo več.
Menim, da bi bilo smiselno ob vzpostavitvi zveze med dvema uporabnikoma različnih operaterjev, uvesti nek zvočni signal, ki klicatelju pove, da kliče v drugo omrežje. Sicer ne vem, če je to primerna pobuda za Društvo, ki ga vodi g. Pezdir. Pa vendar sem se ob zadnjih "akcijah" tega društva najprej spomnil na njih.

Hvala in lep pozdrav!

Zadnja dodana pisma

Ogled arhiva vseh pisem državljank in državljanov Republike Slovenije >>

Zadnje dodane novice

Ogled arhiva vseh novic >>
© 2011 Društvo za pravno državo - Vse pravice pridržane