Pridružite se nam:
Iskalnik:
 

Problem z upravljalcem

Datum objave: 31-03-2011

Spoštovani,

Pišem vam v imenu vseh sostanovalcev ( Kranj ).

Gre za problem plačevanja akontacije za vodo upravljalca Domplan Kranj.
Vsak 3. mesec naredijo popis števcev, nam pri obračunu ''vrnejo' preplačano akontacijo in jo vnaprej nikoli ne zmanjšajo, v nekaj primerih dvignejo tudi do 100 %.

V enem od primerov so morali z pavšalom 6 m3 veliko vrniti – obenem pa so zaračunali 12 m3 nove akontacije. Jaz sem v letu 2010 porabila 33 m3 , plačala pa 68 m3 vode. V oktobru so mi vrnili preplačilo in dvignili s 4 ( plus 2 ) na 6 plus 1.

Veliko je še bolj norih primerov.
Stanovalci so se hodili razburjat k upravniku, spraševati, prositi…in sami vam bodo povedali kako so bili sprejeti, kaj so jim natvezili in nič dosegli. Kvečjemu nasprotno..Pri tako visokih akontacijah je račun, jasno nenormalno visok, tudi DDV na vodo, ki jo bomo šle drugo leto porabili – plačamo in če ne takoj, so visoke zamudne obresti. Tudi mene so hoteli odgnati, kot vse ostale na kratko in osorno, vendar se nisem pustila in ostala trmasta in vztrajna. Šele ko sem zagrozila, da grem na policijo in se vrnem s policistom in inšpektorjem, se je začel normalen dialog in zmanjšala sem lahko akontacijo, celo po svoji želji.

Sedaj zahtevam obresti od preplačil – ni govora. Ko malo sprašujem kolikšno imajo drugi akontacijo mi gredo lasje pokonci. Razbesni me, ko mi povedo kaj so doživljali, ko so poskušali urediti znižanje na povprečno porabo. Naderejo jih, ponižajo in vržejo ven kot garjave pse. Veseli so, če jim zato še ne dvignejo akontacijo. Direktorica mi je na pisno zahtevo, da mi dajo nazaj obresti, odgovorila, da lahko vsak zmanjša višino akontacije. Oziroma jo upravnik sam zmanjša, če opazi odstopanje. Nič od tega ne drži, o obrestih pa ni odgovora.

Še nekaj pa nas zelo moti. Cena vode, ki je vedno višja, bojda zato, ker se veliko vode ''izgubi''.To ni ''problem'' upravnika, zadevo rešuje tako, da nam preprosto dvigne ceno vode.

Še veliko nepravilnosti bi našli, če bi se poglobili v njihovo delovanje, zato vas prosim za pomoč, ker smo dejansko čisto nemočni. Ljudje so že apatični, sprijaznjeni z dejstvom, da mafijsko deluje z nami upravitelj, ki ga drago plačujemo, nobenega upanja ne vidijo v moje početju, češ saj itak ne boš nič dosegla, jaz sem že velikokrat poskusil(a), pa so me samo ven vrgli in še grdo nadrli. Pa še vesel(a) sem bil(a), da mi še več akontacije niso nabili. To je izbilo sodu dno. Temu je treba narediti konec.

Vnaprej se vam zahvaljujem v imenu sosedov, želim vam veliko sreče in uspehov, ter energije za vaše delovanje.

Zadnja dodana pisma

Ogled arhiva vseh pisem državljank in državljanov Republike Slovenije >>

Zadnje dodane novice

Ogled arhiva vseh novic >>
© 2011 Društvo za pravno državo - Vse pravice pridržane